Mitt framtida jobb?

Innan valet så det jag mest var orolig över var hur mycket skolan kommer att ändra sig med en ny period av moderater. Nya reformer, ny läroplan och ny lärarutbildning.
Vilket var ganska logiskt att det var det jag tänkte mest på för att det känns inte så bra att ha tillbringat tre och ett halvt år på en utbildning och några hundra tusen i lån, för en ny fin och skräddarsydd för hur skolan arbetar idag inriktning och sen plötsligt kommer ett troll från ingenstans och tycker att det är för flummigt att arbeta ämnesintrigerat eftersom all kunskap som inte mätas är ogiltig kunskap och ska ändra utbildning, läroplaner, skolreformer och så vidare.

Hela min examen riskerar att bli total värdelös med andra ord.

Men jag är optimistisk! Även om nu min inriktning kommer att försvinna eftersom den inte uppfyller kraven vid den nya utbildningen så kommer inte min examen tas ifrån mig, jag kommer vara en giltig lärare (fast utan lärarlegitimation, för björklund tycker inte att fritidspedagoger ska ha en sån, trots att i stort sätt alla fritidspedagoger arbetar i skolverksamheten på halvtid och är med i ett lärararbetslag och att jag med min inriktning kommer att få en lärarexamen, dåligt Björklund att ignorera behöriga lärare så där), jag kommer att ha alla behörigheter som jag har vilket kommer att medföra två saker:

1 Om skolorna inte ändrar sitt arbetsätt så integrerad verksamhet som den ser ut idag med förskoleklass, skola och fritids i en "samlad skoldag" som det heter. Vilket är troligt att de inte gör eftersom det är way för krångligt för att ändra så kommer jag helt plötsligt infinna mig i en situation där min årskull fritidspedagoger i Borås och två årskullar till under mig är de enda i Sverige som har en examen som är skräddarsydd för detta arbetsätt som nästan alla kommunala grundskolor (för de yngre barnen då) arbetar på.
Och det kommer inte bli några fler sådana "superpedagoger" ute eftersom utbildningen var för flummig för Björklund.

Och taadaa! För vem vill inte anställa en helt unik superpedagog som har samma kompetens som en förskolelärare, fritidspedagog och klasslärare ihop? Och dessutom är utbildad i utomhuspedagogik och tematiskt arbetsätt (väldigt modernt nu).

2 skolorna kommer att ändra sitt arbetsätt och jag kommer stå med en plötsligt omodern skräddarsydd utbildning.

MEN om det sistnämnda händer så är min utbildning bred nog att jag kan söka jobb inom ett av mina tre kompetensområden (fritidspedagog - lärare för förskoleklass - Lärarresurs (dvs är med som en lärare på lektioner som någon annan har planerat, inget jag vill göra men ett jobb är ett jobb va fan) )
Och om det inte passar mig så har jag utbildning inom utomhuspedagogik och med det en halv idrottslärarutbildning som jag kan fortsätta på om jag vill det.
Annars har jag läst musik och bildspecialisering och kan fortsätta på det en extra termin av pluggande för att bli musik och bildpedagog (redan nu får jag arbeta som det, men om jag vill arbeta med äldre barn och kunna ge betyg i det behöver jag en speciell behörighet).


Så... Jobb kommer jag att ha.

IN YOU FACE Björklund.

Du blir inte av med mig fast du försöker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0