What to do?

Jag börjar jobba imorgon klockan tolv så jag borde vakna senast elva. Så för att få mina åttatimmars sömn så behöver jag gå och lägga mig senast tre... Fyra för att få sju timmar (som jag egentligen bara har behov av).

Men frågan är då, ska jag vara duktig och förståndig och inte vända upp och ner på dygnet eller ska jag gå och lägga mig nu och vakna tidigt imorgon?

Fast det jag kan göra på förmiddagen är ju samma saker som jag kan göra nu i natt

 

Bara att det att allt är så mycket trevligare på natten.


Ninjatvättning

Jag har tappat bort min bokningsnyckel, så den senaste tiden har jag fått ängat mig åt att smygtvätta. Vilket faktiskt är en konstform att lyckas med.

Söndagar är den stora icketvättdagen i min tvättstuga så den är oftast ledig.

 

Som en ninja smög jag ner i källaren. Smög fram genom betongkorridoren mot dörren till tvättstugan, jag gläntar lite lätt på dörren och jag ser en hög med tvätt.

Jag stannar och lyssnar, men jag hör ingenting. Jag tar ett djupt andetag och skjuter upp dörren med ena handen, fullt beredd på vad jag än skulle möta därinne. Men det var ingen där.

Tvättmaskinerna var full med tvätt, men var avstängda. Jag vet sedan innan att borås bostäder försöker vara sneaky och har något slags tidslås på elen ner till tvättstugan, så alla maskiner slås av någon gång vid nio-tiden på kvällen.

(man får bara tvätta till åtta)

Så jag rebootade en maskin, vilket tog ett tag att lära sig hur man gjorde, tog ur tvätten som låg där i och la den i torktumlaren. Jag är nästan säker på att personen som ägde tvätten inte skulle ha något emot det för tvätten luktade lite "Hej här har jag legat hela natten och gottat till mig!".

Anyways, jag gjorde i ordning tvättmaskinen. Jag tog god tid på mig, för det är något du inte vill stressa med. Jag visste att ägaren till tvätten inne i tvättmaskinerna kunde komma närsomhelst. Men jag höll mig lugn.

Och sedan smög jag mig upp tillbaka till min lägenhet igen.

 

Nu ska jag laga en ninjafrukost innan det är dags att ninjatorkumla mina kläder. Och efter det ska jag ninjaträna!


Jag kom plötsligt att tänka på dig.

Det är lustigt, för några år sedan trodde jag aldrig att jag skulle kunna sluta sakna dig.

Du hade nyss dött och jag var otröstlig.

 

Det tog ett tag innan jag slutade vara ledsen, några år till och med. Jag tänkte ofta på hur orättvist det var och hur mycket jag saknade dig. Men efter ett tag började jag tänka mindre och mindre på dig.

Efter ett tag slutade jag till och med att sakna dig, jag skäms lite när jag skriver det. Det var som om du aldrig riktigt hade funnits, jag hade slutat pratat om dig, pratat om de roliga minnena. Så du försvann lite grann, förlåt mig.

Men jag kom och tänka på dig precis nu, jag vet inte varför. Jag tänkte egentligen på hur jag växte upp. Det var efter en diskussion om identitet och jag nämnde både dig och morfar, hur ni hade påverkat mig. Fast egentligen är det mest du jag tänkte på. Visst morfar är väldigt speciell för mig och hans sätt att vara och hans kontakt med naturen har påverkat mig mycket, tror inte att jag skulle vara hälften så intresserad av miljöarbete om det inte var för han.

 

Men du var alltid där, du var aldrig långt borta som han. Du var där när det var jobbigt och du var där när allt var bra.

Känns konstigt nu att tänka att jag har blivit vuxen utan att du var där när det hände. Allt som har hänt de senaste åren har hänt utan dig.

Jag skulle vilja prata med dig någon gång, berätta allting och höra dig prata.

Jag undrar vad du skulle säga. Skulle du vara glad för min skull? För att mitt liv ordnade upp sig till slut.

Skulle du vara stolt över mig?

 

Vet du att jag jobbar med barn? Precis som du gjorde :)

Jag saknar dig mormor.


Städa städa

Hela dagen igår och idag.

 

Mina systrars pappa (mammas exman) har fått en stroke och har svårt att gå numer. Så jag har hjälpt till och rensa ur hans lägenhet.

Det känns lite konstigt, konstigt att det har hänt och det känns ännu mer skumt att hitta saker från när jag var liten i någon annans hem.

 

Men vi gjorde så gott vi kunde, stället hade inte blivit städad ordentligt på fyra år. Har ni sett horders på tvn? Tänk så, plus en massa damm överallt.

 

Bara känns skumt just nu, mycket att brottas med. Så jag ska försöka få tag på min kusin och kolla om jag kan försvinna härifrån en stund nu.


Note to self

Att inte orka gå upp och hämta nässprey eller bricanyl leder till dålig sömn och uppvaknande av att du slutar andas.

Vilket leder till mer trötthet

 

Vilket är en dum idé

Fast det är ganska roligt att gå runt och låta som en pipleksak...

 

Förvisso.


Seriöst!?

Jag har köpt en svinborst-borste!

Efter mycket om och men och onödigt dyrt och sånt så har jag gått och köpt mig en.

För 110 kr, för en jävla borste...

 

För det ska vara så bra för håret! Så naturligt och det ska inte bryta av hårstråna och det ska släta ut håret och fördela de naturliga oljorna så håret inte blir torrt och bla bla bla...


Men den funkar ju inte!!


Nu har jag suttit och borstat samma jävla tova i tio minuter! och dessutom går den inte ens genom håret utan jag får borsta framifrån, bakifrån, från sidan, från andra sidan, nereifrån. Allt i små små slingor. Lurendrerier, vad gör vi som inte har nordiskt stripit skittunt hår då!!? Va!? Vart är vårt skonsamma hårvård?


Ursäkta.. Jag ville bara få ut lite frustation. 

Skitborste...


Sometimes

Sometimes

 

I got this feeling

 

Its calling me

I follow

And Im falling

 

This feeling
making me belive 
And I follow 
But Im falling 

Forgive me
Sometimes

I try to fly

Forgive me

But this feeling

Calls for me

To try.

 

Alwas trying to fly.


RSS 2.0